Annonser
Galåvolden Mydland Holm Gård Kveldemølle

Rødt tar lokalt i forsvar

Bjørnar Moxnes vil ha slutt på at Forsvaret serverer franske poteter. – Mat og utstyr til Forsvaret skal norske bønder og lokale produsenter levere, slår Rødts forsvarspolitiske talsperson fast. Stortingspolitikeren fra Rødt lover svært raske endringer på dette området.
— Rødt har nylig fått gjennomslag for at Forsvaret i mye større grad skal kunne kjøpe kortreist mat og utstyr fra mindre lokale produsenter rundt om i hele Norge, sier Bjørnar Moxnes til Nationen.

Dette er gode nyheter for produsenter av lokal mat og drikke. Offentlige innkjøpere har hele tiden hatt mulighet til dette, men innspillet fra Rødt pålegger dem nå å søke lokalt før de handler inn fra Mongolia. Det åpner helt nye muligheter for mange lokale produsenter.,

Så blir det kjempeviktig for alle de produsentene som nå kommer i reell forhandlings- og salgsposisjon at de gjør tingene riktig:

1) Ha skikkelige og oppdaterte kalkyler, som tar hensyn til et mulig mersalg og de utgifter og inntekter som det fører med seg.

2) Registrer produktene i Tradesolutions systemer (EPD etc) slik at ikke formalitetene stopper salget. 

3) Kartlegg logistikkmuligheter, både priser og med mulighet for at det kan bli leveringer utover det helt lokale.

Men i bunnen for det hele ligger viktigheten av å finne gode samarbeidspartnere, unngå sleipe grossister og andre «gode hjelpere». Mange grossister argumenterer sterkt for at de skal/må gjøre produktregistreringen, forhandle med kundene og gjøre resten av salgsjobben etc. Til høyst urimelige priser fra urimelige prismodeller. Unngå også grossister som baserer sine priser på verdien av det de evt skal håndtere for deg. En pall er en pall i volum uansett produkter, men vekten varierer. Kilo koster, men det skal være likegyldig for grossistens pris om det er 500 kilo medisterfarse eller 500 kilo indrefilet på pallen.

Logistikk, administrasjon og salgsinnsats fra tredjepart kan fort bli et unødig fordyrende mellomledd. Vi i Salgslaget har sett mange eksempler på alt dette, og vi har hjulpet flere lokale produsenter med å unngå uføret eller å komme ut av det dersom de har gått «i fellen». Ta gjerne kontakt med meg direkte dersom du vil ha noen gode råd fra folk som har «gått opp løypa før».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyhetsbrevet LokalMatnyttig

Få med deg bransjenyheter, nytt om kursene og annen aktuell informasjon fra Salgslaget AS. Du kan når som helst avslutte abonnementet dersom du ønsker det.

Meld deg på nyhetsbrevet