Annonser
Galåvolden Mydland Holm Gård Kveldemølle

Lokale produsenter skal på offensiven!

Lokale produsenter av mat og drikke møter mange hindre og flaskehalser på sin vei fra råvare til markedet. Dette gjør at en god del av dem gir opp, noen forblir veldig små og andre forsvinner over tid. Nå tar Salgslaget sats og starter i disse dager arbeidet med med kompetansetilbudet «Selg mer lokalmat».

Når lokale produsenter føler håpløshet snarere enn suksess og vekst, skyldes det i stor grad «huller i» deres kommersielle kompetanse. Det gjelder både planlegging og gjennomføring. De vet ofte ikke hvordan utfordringene skal håndteres og hvor de kan søke relevant og erfaringsbasert hjelp.

Vi ønsker å utvikle et komplett tilbud av kommersielle kurs og tjenester til lokale produsenter av mat og drikke. Vi vil øke den kommersielle kompetansen hos produsentene, slik at de som ønsker det når ut til flere forbrukere, f. eks. gjennom dagligvarebutikkene eller markedskanaler som ikke er knyttet til kjeder. Vi ønsker kort og godt å bidra med kunnskap og hjelp i hele verdikjeden fra råvare til markedet. Salgslaget har fått prosjektmidler fra Landbruksdirektoratet til å utvikle dette konseptet.

Produsentene skal bli bedre på å jobbe med sentrale aktiviteter i alle salgskanaler – fra gårdsbutikk til supermarked og nettbutikk. Samarbeidspartnerne i Salgslaget har alle bred erfaring fra alle ledd i bransjens verdikjede, og konseptet vil bestå av kurs både fra Salgslaget og andre tilbydere. Konseptet skal gi produsentene svar på HVA de skal gjøre, og med vår erfaring kompetanse kan vi også vise HVORDAN produsentene skal jobbe med sine egne tall og forutsetninger for å nå målene.

Frode Kristensen og Salgslaget går spennende tider i møte.

Salgslaget vil følge den enkelte produsenten fra start til jobben er gjort. «Selg mer lokalmat» er basert på det kinesiske ordtaket «gi en mann en fisk, og han blir mett hele dagen. Lær en mann å fiske, og han blir mett hele livet.» Dette er det uomtvistelig behov for og etterspørsel etter.

Det vil først og fremst være egne erfaringer og tilbakemeldinger fra produsenter som vil gi input til utforming av konseptets struktur og innhold. Vi er avhengige av innspill fra bransjen, og du vil snart motta en spørreundersøkelse som vil værebviktig for oss i det videre arbeidet. Du kan fortelle oss om du har tillit til rettferdig behandling i kundeforhandlinger.

Kanskje føler du deg ikke i posisjon til å søke bedre løsninger og avtaler? Du kan svare oss på om du vet hvor du kan søke kvalifisert hjelp. Vi utvikler prosjektet for gjennomføring i løpet av 2024. Når konseptet er utviklet og ferdig testet vil det bli satt i full drift. Følg oss på salgslaget.no for nyheter om «Selg mer lokalmat». Vi gleder oss til å høre
fra deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyhetsbrevet LokalMatnyttig

Få med deg bransjenyheter, nytt om kursene og annen aktuell informasjon fra Salgslaget AS. Du kan når som helst avslutte abonnementet dersom du ønsker det.

Meld deg på nyhetsbrevet