Annonser
Galåvolden Mydland Holm Gård Kveldemølle

Karis Berlin, økomat og matpolitikk

Gjengen fra Salgslaget som besøkte Grüne Woche, fikk førstehånds kjennskap til Berlin og tysk matproduksjon fra Nationens kommentatorveteran Kari Gåsvatn.

Kari Gåsvatn var turguide og kunnskapsrik forteller på turen til Berling og Grüne Woche.

Karis historier om sprøytemidler, genmodifisering og økologisk mat var en øyeåpner for mange av oss.  I en kommentar i Nationen for litt siden stiller hun det retoriske spørsmålet «Må det virkelig sprøytes gift på åkrene for å få mat» … og videre: «Det er ikke matmangel som truer matsikkerheten i dag, men at vi ødelegger grunnlaget for maten. Uten mikroorganismer, meitemark, insekter og blomsterfluer blir det ikke mat. Derfor er det smart å redusere mengden sprøytemidler på åkrene», skriver hun.  

Med dette som bakteppe var besøket hos Bio Company, en opptur.  Butikkjeden har fokus på kortreiste økologiske produkter og med et godt utvalg av veganske og vegetarvennlige alternativer. 

På veggen henger kartet som viser hvor lokale leverandører kommer fra.  I butikken brukes ikke plastemballasje, og nærmeste «nabo» til grønnsakene er en kasse der du kan forsyne deg av salatblader som er plukket av varene som er til salgs.  I stedet for å kaste kan dyreeiere ta med hjem. Små grep, sier du? Ja nettopp, men tankegangen som gjennomsyrer prosjektet gir resultater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyhetsbrevet LokalMatnyttig

Få med deg bransjenyheter, nytt om kursene og annen aktuell informasjon fra Salgslaget AS. Du kan når som helst avslutte abonnementet dersom du ønsker det.

Meld deg på nyhetsbrevet