Samarbeidspartnere

Einar Alme

EINAR ALME

Utdannet meieriingeniør (Cand Agric) fra NLH (NMBU) og bedriftsøkonom fra BI. Har jobbet i Norske Meierier, Protan, Gartnerhallen, Mattilsynet, Eksportrådet og senest Innovasjon Norge. Fagområdene har hatt hovedvekt på bedriftsetablering og -oppskalering, organisasjonsutvikling og internasjonalisering – mest for lokalmatbedrifter. Einar har et bredt og unikt nettverk i Norge og gjennom 12 år i Frankrike har han utviklet det samme der. Einar har også lagt opp et stort antall studieturer til flere land. Han har de siste 15 årene vært ostedommer i NM for lokalprodusert ost (tidligere Landsutstillingen for gardsost), og de fleste årene også i gulljuryen.
Arild Andhøy

ARILD ANDHØY

Arild har vært en nestor i mat- og drikkebransjen i en årrekke. Han har i flere ti-år fremstilt informasjon om bransjen og har alltid vært en pådriver for bedre definisjoner, analyser og statistiske beskrivelser i bransjen. Han er initiativtaker til flere av de sentrale registrene og statistikker som benyttes av dagligvarehandel, produsenter, faghandel og storkjøkken. Selskapet Andhøy Data har i mange år levert solide løsninger for salgsrapportering og effektiv salgsflyt til aktører i dagligvarebransjen og ble kjøpt opp av Tradesolution i 2018. Arild er en anerkjent analytiker, foredragsholder og forfatter av fagbøker innen handels- og kjøpesenterbransjen.
Jan Peter Aursnes

JAN PETTER AURSNES

Utdannet siviløkonom, har lang erfaring fra næringsmiddelindustrien og jobber nå med ost på heltid.  Jan Peter er opptatt av formidling, skriver om ost på www.osteperler.no og i bladet Appetitt m fl og er fagansvarlig for fagfeltet oster i Store Norske Leksikon. Har grunnkurs i ysting fra Sogn Jord- og hagebruksskule og studerer til Master of Cheese hos Academy of Cheese i England. Dommer under flere NM i Ost samt i World Cheese Awards i Bergen 2018. Holder kurs og foredrag, gjør demo i butikk og bistår småskala ysterier. Representerer Academy of Cheese i Norge. Har skrevet bøkene  Unlock Your Future – The Key to a Fulfilling Life (2009) og Mine Osteperler (2019).
Tor Chr Bakken

TOR CHRISTIAN BAKKEN

Cand.mag. med historie, engelsk og statsvitenskap. Jobbet først som lærer, og i 33 år i Asker Bærums Budstikke – som journalist, nyhetsredaktør, samfunnsredaktør og politisk redaktør. Fortsatt aktiv skribent. Hyppig benyttet som foredragsholder og som ordstyrer for ulike debattmøter. Hovedredaktør for Budstikkas Asker og Bærum-leksikon (2008) og bidragsyter til flere andre bøker med lokalhistorisk innhold. Sentral i norsk basketball gjennom mer enn 50 år som spiller, trener, dommer og tillitsvalgt. President i det norske forbundet i ni år. Internasjonal basketballdommer i 20 år. Tillitsverv i det internasjonale forbundet FIBA i 30 år, hvorav styremedlem i 20 år.
Arne Brimi

ARNE BRIMI

Kokk, forfatter, en av «Gutta på Tur», eier og vert på matopplevelsesstedet Vianvang på fjellet mellom Vågå og Lom, «sjalottlaukens» førsteambassadør og mye mer. Arne har vært og er sentral i utviklingen av norsk mat- og måltidskultur og som formidler av norske mattradisjoner. Han har også vært med i utviklingen av flere fjellstuer og kjente arrangementer rundt tradisjonsmat. Arne har utgitt 16 kokebøker om norske mattradisjoner og ble Årets kjøkkensjef i 1985. I 1987 var han Norges første deltaker i Bocuse d´Or og var på kokkelandslaget fra 1987 til 1992. I 1998 fikk han «Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris» og i 2005 ble han utnevnt til Ridder av 1. klasse av St Olavs Orden.
Arne Inge Christophersen

ARNE INGE CHRISTOPHERSEN

Utdannet ved BI og NMH. Partner og medierådgiver i byrået Hausmann AS, som arbeider med konseptutvikling, design, produksjon og reklame i alle kanaler inkl butikk. Lang fartstid med toppstillinger i mediaselskap som Clear Channel Outdoor, Marketing Toolbox, Skandinavisk Medie Consult, Mediacom, Initiative Universal Media og Sverdrup Dahl. Styreleder i Mediebyråenes Interesseorganisasjon i flere år. Mottok Mediaforums hederspris i 2014. Svært interessert i mat og drikke og var deleier og styremedlem i tidligere topprestaurant Le Canard (1 Michelin-stjerne), har vært styremedlem i blad og nettsted Aperitif. Er i dag president i Bache Gabrielsens Venner i Oslo.
Runar Døving

RUNAR DØVING

Cand Mag og Cand Polit, i dag professor i sosialantropologi ved Høyskolen Kristiania. Har jobbet 15 år på SIFO. Runar forsker og foreleser innenfor bl a forbruk, norsk kultur, mat, turisme, grensehandel, arv og uformell økonomi. Han har vært spaltist i Dagens Næringsliv, Klassekampen og Morgenbladet, ekspert i reality-serien «Gift ved første blikk», medlem av Mannspanelet og fagrådmedlem i Norsk kulturarv. Runar har en rekke publiserte artikler, er mye i mediene og skriver ofte kronikker, men er ikke på sosiale medier. Han er en anerkjent meningsbærer og populær foredragsholder, gjerne med en spissformulert, dog svært kompetent innfallsvinkel til problemstillingene.
IMG_7193

SISSEL FLESLAND

Siviløkonom fra BI. Har lang erfaring fra Nielsen Norge og Andhøy Markedsdata. Etablerte eget selskap, Sissel Flesland Markeds-informasjoner AS, i 1995. Selskapet er godt kjent for sine markeds-rapporter for Storhusholdnings og Servicehandels-markedene og for totalrapporter om viktige vareområder som bakervarer, kjøtt, fisk- og skalldyr-markedet. Blant kundene er store leverandører, forskningsinstitutter og statlige organisasjoner som alle bruker Flesland-rapportene i arbeidet med å analysere totalkjøp pr varegruppe i volum og verdi samt prognoser og trender. Storhusholdningsguiden er bransjens hvem, hva, hvor – om kjedene og strukturen i Storhusholdningsbransjen.
Arne Giverholt

ARNE GIVERHOLT

Siviløkonomen Arne er en «institusjon» i dagligvarebransjen, med en unik kunnskap og nettverk. Hans første jobb var som produktsjef i Denofa og Lilleborg Fabrikker, og videre til bransjeavisen Fritt Kjømannskap i 1985, først som informasjonskonsulent og etterhvert redaktør. FK var den dominerende bransjeavisen, men Arne videreutviklet den videre til å bli en sentral meningsbærer og viktig bransjeaktør. I 1993 slutte Arne i FK, etablerte selskapet Trade Press AS og startet Dagligvarehandelen som på kort tid ble den største bransjeavisen. Arne solgte seg ut i 2014 og startet Arnes Presseservice ENK som tar journalistiske oppdrag for aktørene i bransjen.
Caroline Francke Berg

CAROLINE FRANCKE BERG

Sivilmarkedsfører fra NMH, etterutdanning fra BI og Harvard med bred fagkrets innen marketing og digitalisering. Salgs- og markedssjef på Hadeland Glassverk med ansvar for merkevarestrategi, digitalkommunikasjon, markedsplaner og effektmålinger. Caroline jobbet i DB Schenker med logistikk fra 2006 til 2015 – som markedsanalytiker, transportkonsulent, salgssjef og regional markedssjef. Solid erfaring fra markedsanalyser, kontraktsforhandlinger, salg og relasjonsbygging, Key Performance Indicators (KPI) og kvalitetssikring. Caroline jobbet som KAM i Tine Logistikk fra 2015 til 2018, og var da en sentral kontakt for produsenter av lokal mat og drikke. Systematikeren Caroline liker tall og analyser og blir sentral når Salgslaget skal gi produsenter hjelp og råd om logistikk.
Finn Hauge

FINN HAUGE

Utdannet ved Norges Markedshøyskole i Oslo i Internasjonal markedsføring samt flere spesialkurs innenfor salg og markedsføring. Finn har en lang karriere i dagligvare på både food og non-food. Startet i Nidar som salgskonsulent, ble senere distriktssjef og deretter Space & Catergory Manager da dette ble introdusert i Norge. Senere salgssjef i Esselte og Senior Key Account Manager i Metsä Tissue. Finn har hele veien jobbet med salg og markedsføring av produkter blant markedets sterkeste merkevarer, han har solid kompetanse innen «butikkøkonomi» i videste forstand samt bred erfaring fra leverandørforhandlinger med alle dagligvarekjeder – fra profilhus til enkeltkjeder.
halvorheuch

HALVOR HEUCH

Sivilingeniør i næringsmiddelkjemi. I Vinmonopolet/Arcus som Fagdirektør Brennevin fra 1986. Bruker selv «destillatør», som forklarer hva han steller med. Har utviklet norsk akevitt og til at den kvalitetsmessig er på høyde med whisky og cognac samt at folk bruker akevitt riktig. Har utgitt flere bøker, og holder foredrag om akevitt og norsk mattradisjon. Utnevnt til ridder av 1. kl. av St. Olavs Orden i 2010 for sin innsats «for norsk matkultur og akevitt-tradisjon.» Har nedlagt mye arbeid i å få Atlungstad Potetspritbrenneri fredet. Sønnen Rasmus har hatt ansvaret for å etablere et håndverksdestilleri i brenneriets lokaler og er nå daglig leder.
Viggo Johannessen 2021

VIGGO JOHANNESSEN

Utdannet ingeniør og driftsøkonom, sertifisert Coach fra Ringom-Instituttet og Lean Manager Teknologisk Institutt. Jobber nå som Seniorrådgiver i Kiwa Teknologisk Institutt. Viggo har vært en sentral person i utvikling av økonomisk kompetanse hos produsenter av lokal mat og drikke siden 1990 tallet. Han har jobbet med flere av dagens ledende produsenter innen ulike bransjer. Han jobber også med lederutvikling og kontinuerlig forbedringsarbeid. Han er Lean coach og fagansvarlig for Kiwa’s Lean skole og Mellomlederskole. Han deltar i Lean Forum Norge (LFN) i Programkomiteen, leder av fagkomiteen for årets Lean virksomhet og årets Lean prosjekt samt styreleder i LFN i BTV.
Inge Johnsen

INGE JOHNSEN

Inge er utdannet kokk og jobber som Daglig leder på LianTunet og Lian Restaurant i Trondheim. Han ble kåret til Bondelagskokk i 2009 og mottok Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris i 2017. Inge er en erklært forkjemper for norsk mat- og måltidskultur, han benyttes ofte som både foredragsholder og produktutvikler og hans mantra er: «Lokalmat på Hvermannsens fat». Fordi Inge mener at avstanden mellom den som produserer maten og den som spiser maten blir for stor, har han som overordnet mål å jobbe for en varig endring i samfunnets holdninger og handlinger knyttet til mat og matproduksjon, «slik at det ikke utvikler seg et gap der kunnskap, respekt og kvalitet går tapt.»
Silje Johnson

SILJE JOHNSON

Utdannet Cand. Polit. fra UiO, med etterutdanning innen Business Development (BI) og Organisasjon, strategi og ledelse (UiO). Silje er nå fagdirektør i Klima- og miljødepartementet, der hun jobber med virksomhetsstyring. Hun har bred erfaring fra offentlig forvaltning og blant annet jobbet mange år i Landbruks- og matdepartementet med innovasjon og næringsutvikling. I perioden 2010-2014 jobbet hun tettere på norsk landbruk og matproduksjon; først som prosjektleder i Mat fra Toten og så i Østre Toten kommune. Silje vil med sin kompetanse bidra til Salgslagets arbeid innen prosjektledelse, mål- og resultatstyring, samt holde produsentene oppdatert på aktuelle støtteordninger

Lise von Krogh

LISE VON KROGH

Lise yter regulatoriske tjenester og rådgiving til matprodusenter  Hun veileder produsenter i hvordan produkter skal merkes og kommuniseres korrekt i henhold forskrifter, og bistår med faglige råd når det gjelder sammensetning av råvarer og næringsinnhold, dokumentasjon og research. Hun er også en kontakt inn mot Mattilsynet. Hun deltar som sparringspartner i prosesser hvor det skal utvikles nye produkter og konsepter for forbrukermarkedet. Lise utfører også flere grafiske tjenester, som utvikling av produktark, emballasje, produkt- og matfoto. Utdannet ernæringsbiolog (Cand.scient) fra UiB. Lise er holder foredrag om ernæring og er en hyppig brukt fagkilde i media. 

Bent Karlsrud

BENT KARLSRUD

Utdannet pølsemaker, butikkslakter og Varehandelens Høyskole. Bent har nok dagligvarebransjens bredeste erfaring. I løpet av over 20 år har han vært ansvarlig for lokalmat i NorgesGruppen, Spar, Joker, Rema 1000, ICA Norge, Coop Norge, marked.no og før det drifts- og ferskvaresjef i Hakon og Centra. Bent er nå kategorisjef ferskvarer i Kolonial.no, med ansvar også for satsingen på lokale produkter. Bent foreleser på kurs bl a i markedsforståelse, forhandlinger, butikkdrift og innkjøp. Matprat skrev for noen år siden følgende attest: «Hvis alle kontorister i dagligvarebransjen hadde vært som Bent Karlsrud, hadde kjøttomsetningen her til lands gått gode tider i møte.»
Magnar Møkkelgård

MAGNAR MØKKELGÅRD

Utdannet siviløkonom fra NHH. Har hatt ulike lederstillinger i Reitan Convenience (tidl. Narvesen), senest som Direktør Forretningsutvikling.  De siste årene arbeidet Magnar med utenlandsetableringer og strategiske partnere som f eks 7-Eleven. Er fremdeles medlem av den internasjonale komiteen i organisasjonen for convenience stores, the National Organization of Convenience Stores (NACS) i USA.  Har tidligere vært ansatt i Nestlé Norge og jobbet primært med produktutvikling innen Findus, til både dagligvare og horeca. Magnar har stor kunnskap om det internasjonale convenience-markedet og et betydelig nettverk blant de internasjonale aktørene innen dette markedet.
Nils Henning Nesje

NILS HENNING NESJE

Kokk og salgsøkonom. Har fremmet mathåndverk og lokalmat lenge før dette ble «in». Opphavsmannen bak begrepet «kneplukka mat». Vant i 2015 konkurransen «Norsk på Menyen» for sin bruk av lokale og regionale råvarer, godt menyspråk, riktige produktnavn og presentasjon av rettenes opprinnelse. Beskrives som en munter og kreativ kokk, ble Bondelagskokk 2017-18, har en egen TV-serie på Sunnmøre LIVE – «Mat med Nesje», og driver til daglig Mat med Hjerte AS med bl a produktutvikling. For både private og næringsliv kjøres «få kokken hjem», events, etc. Nils er svært interessert i bruk av tang, tare, alger og nyttevekster. Er med i kokkegruppen Chefs Dinner Norge.
image001

STIG H JOHANSEN

Stig er utdannet ved BI innenfor salg, markedsføring og personalledelse, og har i tillegg fulgt flere av instituttets utviklingsprogrammer. Han er en anerkjent og respektert salgsleder i norsk dagligvarebransje, med mange års bred erfaring som både selger og i flere lederstillinger innenfor salg. Stig var med å etablere Fjordland på markedet i 1997, har de siste 25 årene vært Salgsdirektør i selskapet og medlem av Fjordlands ledergruppe. Han har også vært sentral i Fjordlands oppkjøp av selskaper, som i dag er datterselskaper i Fjordland gruppen. Stig er styremedlem i matkassetilbyderen Kokkeløren. Han startet karrieren som salgsrepresentant i Nidar i 1977, så i C. Tybring-Gjedde og har deretter hatt ledende salgsstillinger i Tomten, CPC Foods, TINE dagligvare og Fjordland. Stig har i alle disse stillingene vært sentral i selskapenes ledelse, med ansvar for KAM- og selgerutvikling, salgsstrategi, forhandlinger, rådgiving og coaching. Med sin brede erfaring er Stig også en verdifull sparringspartner på andre av Salgslagets fagområder.

nilsson

CHRISTER NILSSON

Næringsmiddelingeniør (Sverige). Begynte på Nestlé-Findus Laboratorium i Bjuv og ble tidlig rekruttert til forskningsselskapet Nestlé Nordreco, jobbet internasjonalt med utvikling av produkter og teknologi. Nestlé Hovedkontor i Sveits som teknisk koordinator for dypfryst i Norden og Australia. Flere år i Nestlé-Findus Norge som produksjonsansvarlig for dypfryst i Larvik og Hammerfest. Flere år som fiske-ekspert for Findus France og ansvarlig for opplæring i håndtering av fryst torsk i Kina. Ansvarlig for oppstart av sjømatproduksjon i bl a Thailand, India, Syd-Afrika, Namibia og Peru samt utviklingen av grønnsaker i Sverige. Særlig god kompetanse innen verdikjeden for fisk og styrken er å designe, starte og kvalitetssikre produksjoner generelt.
Petter Nome

PETTER NOME

Utdannet kriminolog, men bestemte seg allerede som tiåring for å bli journalist. Har jobbet som journalist og programleder i NRK TV i over 30 år. Før det som industriarbeider, sjømann og trikkekonduktør. Direktør for Bryggeri- og drikkevareforeningen (NHO) i 2009 og er høyt respektert for innsatsen for norsk øl, ølkultur og bryggeribransjen. Årets Ølhund i 2019 – Bryggeriforeningens utmerkelse for å hedre personer «som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester.  Petters kongstanke er at lokale mat- og drikkeprodusenter har alt å tjene på å samarbeide og dele erfaringer, framfor å skule på hverandre og hegne om små bedriftshemmeligheter.
Dagfinn Nordbø

DAGFINN NORDBØ

Dagfinn er kjent for sin skarpe, ofte humoristiske penn og har en svært allsidig CV. Han har mange års erfaring som tekstforfatter i reklamebyråer der han arbeidet med merkevarebygging for store norske og internasjonale kunder, også innen dagligvarebransjen. På humorscenen har han levert tekster i 30 år til de beste komikerne. De siste ti årene har Dagfinn tatt steget opp på scenen selv med sitt Det Norske Poesi & Satireorkester, og i tillegg blitt kjent som kommentator, kronikør og spaltist hos Klassekampen, Aftenposten og Dag og Tid, men aller mest VG. Dagfinns største drøm er å slanke seg 50 kilo, for deretter å spise seg opp igjen.
Dole Norum

JAN OLE “DOLE” NORUM

Dole er et kjent ansikt i reklamebransjen. Han har gjennom mange år jobbet i Norge og utlandet som Art Director i en rekke av de kjente «klassiske» reklamebyråene. Noen av disse er Schjærven, Benton & Bowles, PlanDesign, Bates, Lund & Lommer og D´Arcy Macius. De senere årene har Dole jobbet som freelancer. Han har jobbet med store og krevende kunder som Freia Husholdning og sjokolade, Toro, Norske potetindustrier (HOFF), Master Foods (Uncle Ben og Dolmio) og Diplom Is. Utenfor matbransjen har han jobbet med bl a Huseby kjøkken, Volvo, Harald A. Møller og WWF. Dole har også formgitt 17 kokebøker, de fleste med Det Norske Kokkelandslaget og med Arne Brimi.
Per-Christian-Olander

PER CHRISTIAN OLANDER

Per Christian har i hele sin yrkeskarriere jobbet for å øke emballasjens betydning i en samfunnsmessig sammenheng. Han startet «Opplysningskontoret for pappemballasje» i 1967 og har 25 års erfaring som salgssjef og salgsdirektør i Åkerlund & Rausing AB (i dag Flextrus AB) innenfor plastlaminater og kartongemballasje. Per Christian har ledet Emballasjeforeningen i mange år og var sentral i etableringen av både Emballasjeskolen og Emballasjeforsk. Han har også hatt flere sentrale verv i emballasjebransjen for øvrig og har et nettverk av de sjeldne. Hans kunnskap, kompetanse og erfaring gir ham en unik posisjon i det norske emballasjemiljøet.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PER GUNNAR RASMUSSEN

Utdannet siviløkonom og handelslærer, forskningsleder i Institutt for bransjeanalyser og en nestor innen markedsforskning og markedsdata. Per Gunnar var i mange år en legendarisk foreleser på Kjøpmannsinstituttet (KI), senere Varehandelens Høyskole og Handelshøyskolen BI, der han bl a hadde ansvaret for kjedeskolene. Per Gunnar har utgitt flere lærebøker og saksprosa om dagligvare- og handelsnæringene og er en hyppig benyttet foredragsholder. Han fikk Dagligvareprisen i 2006 for sin enorme faglige og næringspolitiske innsats av stor betydning for hele bransjen. Svært mange av dagens kjedeledere og mange kjøpmenn har hatt Per Gunnar som foreleser, mentor og inspirator.
Arne H. Reiler

ARNE H. REILER

Utdannet siviløkonom fra Universität Erlangen Nürnberg i Tyskland. Har arbeidet med forbrukerinnsikt og markedsanalyser i flere av de store analyseselskapene og vært adm.dir. i Nielsen Norge & Finland fra 2004-2011, Nielsen Middle East, North Africa & Pakistan i 2011-2012, og i Ipsos Norge (tidligere MMI) 2012-2015. Siden har han drevet egen rådgivningsvirksomhet innen forretningsutvikling, merkevareledelse og markedsanalyse. Hans kjernekompetanse er innen Dagligvare, med spesiell fokus på små og mellomstore produsenter. Arne var med på å etablere de første målingene av lokalmatsalget, og har nylig hatt en sentral rolle i arbeidet med totalmåling for lokalmat i Norge.
Knut Rudsbråten 2021

KNUT RUDSBRÅTEN

Knut er utdannet ved Varehandelens Høyskole  (VH, nå BI) og har gjennom mer enn 25 år opparbeidet betydelig kompetanse på mange fagområder i detaljhandel, både på dagligvare og faghandel. Han er en kjent som pionér og en solid fagmann innenfor Space Management og Category Management, som han har fulgt og jobbet med siden dette ble lansert i norsk dagligvare på 90-tallet. Men gjennom sin brede praksis har Knut også solid kompetanse innen butikkdrift, butikkutvikling, forbrukeradferd, innkjøp, forhandlinger, logistikk og trade marketing. Han har også bred erfaring som prosjektleder, med særlig fokus på strategi og teknikker for å maksimere salg ut av butikk.
Petter Wahl Sekne3

PETTER WAHL SEKNE

Executive chef i Furset Catering. Utdannet ved Oslo Kokk- og stuertskole. Med over 25 års erfaring har Petter god oversikt over hva som ønskes fra lokalmatprodusenter. Han har vært kjøkkensjef for flere av Oslos beste spisesteder som Operahuset, Ullevaal stadion og Lofoten fiskerestaurant. Han drev i noen år Fra Bonden Til Kokken, et spesialfirma for distribusjon og salg av lokalmat. Petter er godt kjent for mange produsenter, politikere og virkemiddelapparatet som kjøkkensjef for den norske restauranten under Grüne Woche i Berlin, der han har regjert de siste 10 årene på rad. Petter er en populær foredragsholder og foreleser på Master Class og matrelaterte kurs. Han er også matskribent og har hatt faste spalter i flere magasiner.
Arnt Harald Stange

ARNT HARALD STANGE

Utdannet gartner, har jobbet som bonde hele livet. Pionér innen norsk matproduksjon. Lanserte tidlig på 90-tallet Stangekylling som første gourmetkylling og fikk innpass hos flere kjente kjøkkensjefer. Arnt Harald drev nærmest alene med foring, produksjon, nedskjæring og distribusjon. Brukte seg helt opp tok en pause fra slit og stress og solgte senere selskapet til eiere som etter noe tid solgt videre til Rema. Arnt Harald er en forkjemper for at kvalitet må koste og irriterer seg over at «alle sier de vil ha kvalitet, men handler den billigste.» Mottok Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris i 2000. Driver i dag som hobbygartner med nye spennende prosjekter.
Jörg Stehl

JØRG O. STEHL

Jörg er utdannet kokk opprinnelig fra Østerrike, men flyttet til Norge i 1975. 40 års erfaring fra salg, innkjøp, logistikk og kjededrift, jobbet først noen år som kokk, deretter 10 år i Nestlé-Findus horeca, så salgssjef i Gartnerhallen, markedssjef for Servicegrossistene, startet Systemkjøp, innkjøpssjef i ICA Meny , leder for Unilever (Knorr) horeca, startet i 2002 NHO Reiseliv Innkjøpskjeden og jobbet som direktør i det som ble en av Norges største innkjøpskjeder. I 2013 adm. direktør i Samkjøpsgruppen, og fra 2017 i  eget selskap/innkjøpskjede – Horeca-gruppen.
Espen Walstad

ESPEN WALSTAD

Utdannet psykolog (UiO), spesialist i klinisk psykologi. Espen har lang erfaring innen psykologi-praksis bl a fra Oslo kommune, Akershus fylkeskommune og Barne- og familiedepartementet. Han har i årenes løp utgitt en rekke publikasjoner.  Han driver i dag egen praksis, og jobber mye med hvordan man takler påkjenninger og dramatiske hendelser. Han har drevet privat praksis siden 1996, og jobber for tiden med hvordan arbeidslivet påvirker folk på godt og vondt. Espen jobber med kurs og prosessveiledning, til grupper og individuelt. Hovedtema er hvordan mennesker kan innrette arbeidsmiljøet og sin egen rolle for å fungere optimalt under store belastninger.

Stefo Walltin

STEFAN «STEFFO» WALLTIN

Utdannet kokk fra Enköping Kokk- og restaurantfagskole. Kjøkkensjef på Brasserie Hansken, Oslo i 2009. Like etter fikk Hansken «Michelin Gaffel og Kniv». Fra 2017 Head Chef og Daglig leder for teamet på 20 kokker og servitører. Hanskens kontinentale kjøkken fokuserer på villfisk og skalldyr, norske og skandinaviske råvarer. Bruk av bifangst og redusert matsvinn prioriteres sammen med «tett» produsentkontakt for å videreutvikle råvarer og produkter. På Hansken skal den enkelte gjest føle seg spesielt ivaretatt og Steffo sees ofte vandrende mellom bordene i kokkejakke. Hansken er stolt lærlingbedrift og for Steffo er personalet selve kjernen i en god restaurant.
tingvollost

KRISTIN WAAGEN

Ostebonde, utdannet i husdyrfag, landbruksøkonomi og bygdeutvikling ved Høgskolen i Nord- Trøndelag. Bakgrunn fra landbrukskontor og som fagrådgiver i TINE. Eier og driver Saghaug Gard, som produserer melka til Tingvollost. Startet sammen med familien opp Tingvollost i 2003. Osten Kraftkar ble World Champion i 2016 og på gården jobber nå 16 mennesker. Som forretningsmodell håndplukker Tingvollost sine butikker og selger alt direkte uten grossist, gjennom TINE på logistikk. I gründerfasen for Tingvollost jobbet Kristin både med kundekontakt, økonomistyring og forretningsutvikling. I tillegg til å være ostebonde har Kristin i dag ansvaret for markedsføring, sosiale medier og merkevarebygging i Tingvollost.
Hanne Walstad 2021

HANNE WALSTAD

Utdannet husstellærer fra Stabekk Husstellærerhøgskole og bedriftsøkonom fra BI. Hanne var av de aller første kvinnelige dagligvareselgere. Hun jobbet i Nestlé Findus og hadde flere ulike stillinger, de siste 10 årene som produktsjef på både dagligvare og horeca. Hanne har drevet egen delikatesse-butikk og var der pionér på matkurs i samarbeid med flere ledende kjøkkensjefer. Som avdelingsleder for ost og brød/bake-off var hun med å bygge opp Mega Skøyen, før hun begynte som innkjøpssjef for ost og meieri i Smart Club. I dag driver Hanne eget selskap som hjelper produsenter av lokal mat og drikke med innsalg til både dagligvare og horeca og med demonstrasjoner i butikk.

Vi tilbyr mange viktige og innholdsrike kurs