Norsk suksess på pinne

Galåvolden Gård gjorde stor suksess på den norske standen i Grüne Woche. Med tillatelse fra gården gjengir vi litt av historien bak hjertevaffel på pinne:

For venner av Salgslagets Frode Kristensen var det ikke noe sjokk at første stopp på den norske standen ble hos Anita Galåen og pinnevaflene.

«Det var stor ståhei rundt våre hjertevaffel på pinne disse dagene, mye takket være muligheten og suksessen i Berlin og Grüne Woche 2024. Dette er et utrolig godt eksempel på hvorfor og hvordan man kan lykkes med samarbeid og deltakelse på slike arrangement .

Produksjon av vaffel- og pannekakerøre startet for noen år siden, der målsettingen var å få utnyttet egne råvarer (melk, egg og eggehvite) og anlegget i Havsjøveien til en mer bærekraftig produksjon. Produksjonsanlegget og eggknekkemaskina vår sto tomt store deler av tiden. I et godt samarbeid med Ingrid i Dyrk Mølle utviklet vi smakfulle og sunne rører med sammalt byggmjøl og mindre sukker (uten tilsatt sukker i pannekakerøra). Denne selges nå både i dagligvare (1l) og for storhusholdning (10l og 2,5l). Samarbeid mellom lokalmatprodusenter i Rørosmat.

Litt tilfeldig ble det innkjøpt et pinnevaffeljern, for å spe på håndmatkonseptet når vi reiste på ulike messer og markeder. Vi fant raskt ut at her må vi bare kjøpe inn flere. Besøkende i alle aldre sto i kø opptil en time, og Heidi Haugen (vår eminente ansatte og ekspert på pinnevaffelsalg) noterte navn og holdt kontroll på galskapen.

Videre så vi potensial i å få utnyttet både restråstoff, råstoff og anlegg i enda større grad. For å forstå potensialet vårt, bruker vi en «Scanima» (en beholder som rommer 1000kg) til å pasteurisere melka, blande røra godt og tappe i bøtter. 

Kokk Per Ole Græsli ble hyret til å videreutvikle pinnevaffelrøra, og han kom opp med ideen om å utnytte mysa fra osteproduksjon- og erstatte melka med denne. Dette er bærekraft så det holder, da vi tidligere ikke har utnyttet denne. Vi produserer jo ost, så vi har flere hundre liter myse tilgjengelig hver dag (som vi ikke ellers får brukt).

Mange gode og kreative ideer, men noen må få til selve testingen og produksjonen, og dette hadde aldri gått uten Rune Krogh, «poteten» og «alt-mulig-mannen» på gården. Det er mye logistikk, organisering og smarte løsninger som må til for å lykkes- dette løser seg alltid med Rune. Og uten Sandra Masaitienė i Havsjøveien hadde det heller ikke gått, med full kontroll på klargjøring, vask og pakking sammen med Rune. Tenk å ha slike fleksible, positive og løsningsorienterte ansatte- de vokser ikke på trær.

Til Grüne Woche produserte vi opp nesten et halvt tonn røre, og fikk også benyttet mel fra både Dyrk mølle, Gullimunn AS og Jørum Gård. Torunn fra Gullimunn var en racer på å selge hjertevaflene, og fikk fortalt den fantastiske kombinasjonen med våre vafler sammen med vaniljeprimen fra Tverås Gårdsmat. Det å være vitne til så mange mennesker i alle aldre som kom tilbake for å få påfyll (mange kjøpte flere dager på rad også) av primen var utrolig gøy. Denne ble også tatt fram da vi ble omtalt i Berlins største avis. 

Kombinasjonen av hjertevafler på pinne med vaniljeprim ble en «helnorsk» vandrende markedsføring gjennom hallene i Berlin- dekorert med norske flagg-servietter som alle tok selfie/bilder av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyhetsbrevet LokalMatnyttig

Få med deg bransjenyheter, nytt om kursene og annen aktuell informasjon fra Salgslaget AS. Du kan når som helst avslutte abonnementet dersom du ønsker det.

Meld deg på nyhetsbrevet